Olet tässä: Yritys » Ajankohtaista
19.2.2014
« Näytä kaikki tiedotteet

Om att skicka grisproduktionens uppföljningsuppgifter till Figens databas

- WinPig.net -programmet stöder inte överföring av data

När man regelbundet skickar uppföljningsuppgifter från smågrisproduktionen till Figen Ab:s databas hjälper det gården med uppföljning, jämförelse och i valet av djurmaterial. Dessutom är det en grundförutsättning för produktion enligt LB-programmet, där uppföljningsuppgifterna används bl.a. som grund för uträkningen av MP-indexen och Snellmans utvecklingstillägg för smågrisproduktion.
Uppföljningsuppgifter från smågrisproduktionen kan skickas till Figens databas med Winpig 4.53 -programmet och med Potka. Den nuvarande versionen av Potka får man gratis ta i bruk, men programmet vidareutvecklas inte. Potka fungerar i regel utan problem, men beroende på datorns operativsystem kan det uppstå problem vid installering eller användning. I sådana fall ta kontakt med Figens rådgivning.
AgroSoft Oy har informerat att det nya WinPig.net -programmet tas i bruk under loppet av våren 2014. De producenter som är med i uppföljningen av smågrisproduktionen eller planerar på att ansluta sig till uppföljningen, ska inte godkänna uppdateringen till det nya WinPig.net -programmet, för den stöder inte överföringen av data till Figens databas. Alltså går det inte att skicka uppföljningsuppgifter.
Figen utvecklar som bäst ett nytt uppföljningsprogram för smågrisproduktionen, i programmet ingår uppdatering av sparade uppgifter till Figens databas. Vi informerar senare under 2014 om resultatet av utvecklingsarbetet.