Olet tässä: Yritys » Ajankohtaista
28.3.2008
« Näytä kaikki tiedotteet

Faba-ketju tehostaa sianjalostustoimintojaan

Konkreettisia uutuuksia Faba Ydinjalostusohjelma ja tuotteistetut sikalinjat

Suomen sianjalostuksen satavuotisjuhlinen yhteydessä Faba-ketju (Faba Jalostus osk, Suomen Sianjalostus Oy ja FABA Sika Oy) lanseerasi Faba Ydinjalostusohjelman ja uudet Faba-ratkaisut yksinkertaiseen sika-aineksen käyttöön.

Faba Ydinjalostusohjelma käynnistetään heti sianjalostajainpäivien jälkeen, jolloin jalostussikalat voivat liittyä Faba Ydinjalostajiksi. "Faba Ydinjalostusohjelmalla sianjalostuksen eri tahot sulautetaan kiinteäksi ytimeksi, missä toimitaan suunnitelmallisesti ja tehokkaasti tulevaisuuden markkinat varmistaen", toteaa Faba Jalostuksen sikalinjan johtaja Timo Serenius. "Faba Ydinjalostusohjelmalla suomalaisen sianjalostuksen seuraavalle sadalle vuodelle saadaan lentävä lähtö", jatkaa Faba Jalostuksen toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku.

Sika-aineksen ohjauksen ja yksilöiden valinnan helpottamiseksi Faba-ketju on tuotteistanut sikalinjansa. Tuotteistettuja linjoja on kolme: Faba Matriarkka, Faba Muskeli ja Faba Kombi. Faba Matriarkka -ensikot ovat erinomaisia porsaantuottajia, varmoja tiinehtyjiä ja kestäviä yksilöitä porsastuotannon tehostamiseen. Faba Muskeli -karjut ja -siemen taas takaavat syntyvien porsaiden tehokkuuden lihasikalassa. Faba Muskeli -karjut on valittu erityisesti päiväkasvun, rehuhyötysuhteen ja lihaprosentin suhteen. Faba Kombi -karjut, -emakot ja -siemenet ovat hyviä sekä hedelmällisyysominaisuuksissa että lihasikaominaisuuksissa.

"Sikalinjojen tuotteistaminen on esimerkki, misää meidän erityisosaamisemme onnistuttiin erinomaisesti jalkauttamaan konkreettiseksi porsastuottajan avuksi", kehaisee Timo Serenius. "On kiistatonta, että meidän Faba-ketjulaisten on jatkossa yhä paremmin ymmärrettävä tuottajien tarpeet", hän jatkaa. Myös keinosiemennus on tyytyväinen yksinkertaistettuun konseptiin: "Esimerkiksi nykyisillä rehun hinnoilla Faba Muskelin hyödyntäminen takaa lihasikalan talouden parantamisen", vakuuttaa FABA Sika Oy:n toimitusjohtaja Jussi Peltokangas.

Tuotteistettuja Faba-ensikoita tai -karjuja voi hankkia ottamalla yhteyttä Faba Jalostuksen sianjalostusneuvojiin tai keskutoimistoon.

Lisätietoja:

Antti Latva-Rasku, toimitusjohtaja, Faba Jalostus, puh. 0400 342 039, antti.latva-rasku@faba.fi
Timo Serenius, sikalinjan johtaha, Faba Jalostus, puh. 040 5242 420, timo.serenius@faba.fi
Jussi Peltokangas, toimitusjohtaja, FABA Sika Oy, puh. 0400 866 698, jussi.peltokangas@fabasika.fi