Olet tässä: Yritys » Ajankohtaista
26.4.2011
« Näytä kaikki tiedotteet

Muutoksia FABA Sika Oy:n toiminnassa 1.5.2011 alkaen

Hyvä asiakkaamme

  

FABA Sika oy:n seossiemenvalikoima monipuolistuu

FABA Sika Oy uudistaa seossiementarjontaansa. 1.5.2011 alkaen seossiemenvalikoimamme sisältää neljä seostuotetta:

 
 
 Y-Muskeli seos:

Y-Muskeli seos sisältää Muskeli-tasoisten Yorkshirekarjujen siementä. Y-Muskeli seos sopii erinomaisesti lihaporsastuotantoon. Y-Muskeli seoksen MP-indeksitaso on 65.

  M-Muskeli seos:

M-Muskeli seos sisältää Muskeli-tasoisten Maatiaiskarjujen siementä. M-Muskeli seos sopii erinomaisesti lihaporsastuotantoon. M-Muskeli seoksen MP-indeksitaso on 65.

  Risteytys Muskeli seos:

Risteytys Muskeli seos sisältää nimensä mukaisesti Muskeli-tasoisten Y- ja M-rotujen risteymän eli YM- tai MY-karjujen siementä. Risteytys Muskeli seos sopii erinomaisesti lihaporsastuotantoon. Risteytys Muskeli seoksen MP-indeksitaso on 65.

Kutakin Muskeliseosta myydään päivittäin niin kauan kuin tavaraa riittää. Mikäli joku Muskeli-tuote loppuu tilapäisesti jonakin päivänä, FABA Sika Oy pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa korvata joku yllä olevista Muskeli seoksista toisella Muskeli tasoisella seoksella.

  Peruseos: Perusseos on nimensä mukaisesti edullinen perussiemen seos kotimaisista roduista ilman FABA tuotemerkkirajauksia. Perusseoksen MP-indeksitaso on 55.


 

FABA Sika Oy siirtyy sopimustilamalliin 1.5.2011 alkaen

FABA Sika Oy siirtyy niin sanottuun sopimustilamalliin 1.5.2011 alkaen. Sopimustilamallin perusajatuksena on, että tilat, jotka ovat niin sanottuja FABA Sika Oy:n sopimustiloja saavat FABA Sika Oy:n jalostuspalveluista, karjunsiemenestä ja karjunsiemenen toimitusmaksuista 15 % hyvitysalennuksen.

FABA Sika Oy tarkistaa kolme kertaa vuodessa (tammikuussa, toukokuussa ja syyskuussa) sopimustilojen siemen- ja palveluostojen määrän ja antaa niistä 15 % hyvitysalennuksen seuraavan vuosikolmanneksen karjunsiemenostoksiin.

Snellmanin Lihanjalostus Oy on solminut FABA Sika oy:n kanssa sopimuksen, jonka myötä Snellmanin tuottajat pääsevät automaattisesti sopimusalennuksen piiriin 1.5.2011 alkaen. FABA Sika Oy on solminut myös Saarioinen Oy:n kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan myös Saarioinen Oy solmii lähiaikoina FABA Sika Oy:n kanssa jalostussopimuksen, jonka myötä myös Saarioinen Oy:n tuottajat pääsevät sopimusalennuksen piiriin. FABA Sika Oy aloittaa sopimusalennusten maksamisen Saarioinen Oy:n tuottajille, kun jalostussopimus Saarioinen Oy:n kanssa on solmittu.

Tila, joka ei teurastamoiden kautta automaattisesti ole sopimusalennuksen piirissä, voi neuvotella FABA Sika Oy:n kanssa tilakohtaisen sopimuksen, jolla tila pääsee sopimusalennuksen piiriin. Lisätietoja Jussi Peura 0400 637 255.


 

FABA Sika Oy:n karjunsiemenen ja palveluiden hinnat muuttuvat

FABA Sika Oy:n jalostuspalveluien ja karjunsiemenen hinnat muuttuvat 1.5.2011 alkaen. Oheisista linkeistä avautuvat uudet 1.5.2011 voimaan astuvat jalostuspalveluiden, karjunsiemenen ja karjunsiemennystarvikkeiden hinnastot. Siemenhinnaston suurimmat korotukset tulevat puhdasrotuisten yksilökarjujen siemenannoksiin. Siementilausten määräalennukset säilyvät ennallaan.

FABA Sika Oy jatkaa jalostuspalveluiden tarjoamista koko maahan. FABA Sika Oy joutuu kuitenkin nostamaan sikaharvojen alueiden käyntimaksujen hintaa. Korotus johtuu Maa- ja metsätalousministeriön linjauksesta lopettaa sianjalostuksen neuvontatuki, jolla on tuettu erityisesti sikaharvojen alueiden tilojen jalostuspalveluita.

Porsastuotannon tarkkailun hinnat säilyvät ennallaan ja kotimaan kantakirjamaksuja lasketaan 50 %. Muissa palveluissa hinnannosto on keskimäärin 15 %.


 

Karjunsiemenen jakelu Hollolan jakelupisteestä päättyy

FABA Sika Oy luopuu Hollolan karjunsiemenen jakelupisteestä 1.5.2011 alkaen. Hollolan pisteestä siementä tilanneet voivat jatkossa tilata karjunsiemenen suoraan karjuasemalta numerosta 06 424 1024 (varanumero 0400 178 245) tai www-tilauspalvelusta oheisesta linkistä.

Osalle entisistä Hollolan jakelupisteiden alueista voidaan toimittaa annokset Matkahuollon kautta ja suoraan tiloille annoksia toimittava kuriiri on käytettävissä kaikille tiloille, jotka ovat käyttäneet Hollolan palveluita.

Iisalmen jakelupisteen toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan.


 

Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Jussi Peura, 0400 637 255, jussi.peura et faba.fi, karjuaseman tuotantopäällikkö Juha Mäkelä, 040 547 6690, juha.makela et fabasika.fi, jalostusagronomi Soili haltia, 020 747 2053, soili.haltia et faba.fi