Olet tässä: Figen konsepti

Sikamaisen tehokkaat Figen ratkaisut

Emakoiden tehokas uudistus on avain tulokselliseen porsastuotantoon. Figen Oy suosittelee tehokkaaseen porsastuotantoon korkealaatuisia Figen risteytysemakoita. Sekä sian perinnöllinen taso että risteytyksestä saatava hyöty kannattaa käyttää tilan asettamien mahdollisuuksien rajoissa. Kun päätät tehostaa tuotantoasi ja uudistaa emakkokantaasi, ota yhteyttä alueesi sianjalostusneuvojaan tai soittamalla numeroon 020 747 2061.

Figen Oy:n jalostusohjelman ehdoton vahvuus on korkealaatuinen sika-aineksemme. Sen on mahdollistanut pitkäjänteinen jalostustyö, jonka kivijalkana toimii laaja ja luotettava tiedon keruu. Laajan tiedonkeruun ja luotettavan jalostusarvostelun perusteella tunnemme kaikkien sikojemme perinnöllisen tason eri ominaisuuksissa. Sikojen perinnöllistä tasoa kuvataan lukuisilla indekseillä.

Oikean sika-aineksen valinta on nyt helppoa. Jos olet hankkimassa ensikoita porsastuotantoon, valitse Figen Matriarkka tai Figen Kombi. Kun valitset karjua taloudellisesti tehokkaiden lihaporsaiden tuotantoon – valitse Figen Muskeli.

Indekseihin tottuneille asiakkaillemme julkaisemme jalostusarvot yksilöittäin. Hedelmällisyys-, rakenne- ja tuotanto-ominaisuuksien jalostusarvostelut perustuvat monenominaisuuden BLUP sovelluksiin. Tämä takaa Figen Yorkshiren ja Figen Maatiaisen luotettavat jalostusindeksit, joita voit hyödyntää valitessasi yksilöitä omin kriteerein.