Hae sivustolta

Maatiaispossu 03

Figenin yksiköt

Olet Tässä:
Längelmäki

Testiasema

Testiasema on jalostusohjelmamme moottori, jossa testataan vuosittain noin 2500 karjua. Asemalla mitataan eläinten yksilöllinen päiväkasvu ja rehunhyötysuhde sekä suoritetaan rakennearvostelu. Myös kaikki sikojen terveydenhoitoon tms. liittyvät tapahtumat kirjataan yksilöllisesti testijakson ajalta. Vuosittain noin 150 karjua valitaan karjuasemalle ja noin 100 muuhun myyntiin. Lopuista karjuista saamme teurasominaisuus- ja lihan laatuanalyysin tiedot.

Karjuasema

Karjuasema

Figenin karjuasema tuottaa sikatiloille korkealaatuista genetiikkaa emakkoaineksen uudistukseen ja lihaporsaiden tuotantoon. Karjunsiementä myydään kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Karjuasemalla on yhteensä noin 100 Matriarkka M tai Y -karjua sekä Muskeli-karjua. Jokainen uusi karju valitaan Längelmäen testiasemalta. Karjut tulevat karanteenin kautta Kauhavan karjuasemalle ja ovat asemalla keskimäärin noin vuoden.

Emakkosikala

Muskeli-sikala

Figen Muskeli -isälinjan karjut ja emakot syntyvät Figenin omassa, Muskelijalostukseen erikoistuneessa sikalassa. Lupaavimmat Muskeli-karjuporsaat poimitaan testiasemalle. Testikauden jälkeen parhaat yksilöt valitaan karjuasemalle tai myyntiin tuottamaan perinnöllistä edistymistä. Muskeliemakoiden valinta tehdään tilan sisäisenä valintana.

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 101
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

Figen Halsua

Venetjärventie 65
69510 HALSUA

» Tietosuojakäytäntö