Sök på webbplatsen

Maatiaispossu 03

Figen-enheterna

Du är här:
Hem
Längelmäki

Teststationen

Teststationen är motron i vårt avelsprogram. Här testast årligen ca 2500 galtar. På stationen mäts djurens dagstillväxt och foderutnyttjandegrad på individnivå och man gör även kroppsbedömningar. Individuella åtgärder gällande hälsovård och andra händelser dokumenteras också under testperioden. Av galtarna väljs ca 150 st årligen ut till seminproduktion, ca 100 st till försäljning och de övriga ger information för analys av slaktegenskaper och köttkvalitet.

Karjuasema

Galtstationen

Figens galtstation producerar högkvalitativ genetik för förnyelse av suggmaterialet och produktion av gödsvin. Galtseminen säljs till inhemska och internationella kunder. Galtstationen har totalt ca 100 Matriarkka M- och Y-galtar samt galtar i Muskeli-linjen. Varje ny galt väljs ut på Längelmäki teststation. Galtarna går via karantän och ingår i produktionen på galtstationen i Kauhava i medeltal ca ett år.

Emakkosikala

Muskeli-svinhuset

Galtarna och suggorna i Figens Muskeli-faderslinje föds i Figens eget, specialiserade Muskeli-svinhus. De mest lovande Muskeli-galtkandidaterna väljs ut till teststationen. Efter testperioden väljs de bästa individerna ut till seminproduktion eller försäljning, för att skapa avelsmässiga framsteg. Muskeli-suggorna väljs ut för egen rekrytering.

Figen Ab

Huvudkontor

Granholmsvägen 1

68600 JAKOBSTAD

Tfn: 06 786 6111

info@figen.fi

» Fler kontaktuppgifter

Galtstationen

Pykärintie 15

62395 PETTERINMÄKI

Muskelisvinhuset

Pykärintie 81

62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäki teststation

Mettisuontie 49

35400 LÄNGELMÄKI

» Integritetspolicy