Hae sivustolta

Maatiaispossu 07

Miksi Figen?

Olet Tässä:

Figenin vahvuus on tehokas, iso lihasika, joka voidaan kasvattaa korkeaan, jopa yli 100 kg teuraspainoon! Hyvien kasvatusominaisuuksien ansiosta lihasikamme ei rasvoitu herkästi loppukasvatuksessa. Rehunhyötysuhde ja päiväkasvu ovat kansainvälisesti hyvällä tasolla ja mahdollistavat taloudellisen tuotannon. Figenin sika-aineksen lihaprosentti on korkea, samoin lihan laatu on hyvä. Figen Matriarkka-emakoilla on hyvä potentiaali tuottaa yli 1 500 kg punaista lihaa vuodessa – teuraspainosta laskettuna.

Toimiva kokonaisuus

Figen tarjoaa aidosti suomalaiset ja tasokkaat Matriarkka-emärodut tasapainoiseen ja tehokkaaseen porsastuotantoon, varsinkin asiakkaille, jotka arvostavat porsaiden ja lihasikojen elinvoimaisuutta ja hyvää laatua. Valkoinen lihaksikas Muskeli-isälinja sinetöi hyvän kokonaisuuden aidosti suomalaiseen lihasikatuotantoon. Figenin eläinaines on ratkaisu tasapainoisen pahnuekoon kasvattamiseen. Haluamme, että jokainen lisäpossu on terve ja tuottava lihasika, jonka lihan laatu on hyvä.

Luotettavien indeksien ansiosta asiakas voi itse valita, mitä ominaisuuksia hän haluaa painottaa eläintuotannossaan. Jos haluaa painottaa isoa pahnuekokoa, kannattaa aina valita uudet sukupolvet korkean Matriarkka-indeksin omaavista eläimistä ja jatkuvasti käyttää MA Super -tason karjuja Kauhavan karjuasemalta. Lihaporsaiden korkea Muskeli-indeksi mahdollistaa lihaksikkaat porsaat, joiden rehunkäyttöky on hyvä.

Hyvä terveys tukee jalostustyötä

Figen on täysin suomalainen yritys ja Figenin sika-aines on aidosti suomalaista alkuperää. Huolellisen jalostustyön ansiosta Suomessa on yksi maailman terveimmistä sikapopulaatioista. Poikkeuksellisen hyvä eläinterveys ja erityisesti antibioottien käytön vähäisyys ovat tekijöitä, jotka tukevat tervettä ja tehokasta eläinainestamme myös jalostusvalinnan näkökulmasta. Suomalaisessa sikatuotannossa antibiootteja käytetään vain tarpeeseen ja eläinlääkärin määräyksestä. Päättäväisen ja jatkuvan ennaltaehkäisevän terveydenhoidon ansiosta tautipaine on huomattavasti pienempi kuin muissa maissa.

Kaikki Figen-jalostusohjelman tuottamat eläimet ovat halotaanivapaita. HAL-geeni on jalostettu pois vuosikymmeniä sitten. HAL-negatiivisilla sioilla ei ole alttiutta kuljetuksen aikaiseen stressiin tai teurastusta edeltävään stressireaktioon. Tämän ansiosta PSE-lihan riski on pienempi.

Olemme myös sitoutuneet gmo-vapaaseen lihan tuotantotapaan, eikä sikojen ruokinnassa käytetä muuntogeenisiä rehuja.

Turvallinen kumppani

Figen palvelee kaikkia sikatiloja avoimesti ilman sitovia royaltymaksuja. Figen ei sido asiakastaan, kun tämä ostaa eläviä jalostussikoja tai karjunsiementä, eikä puutu asiakkaansa lihantuotannon kumppanuussopimuksiin.

Lue lisää:

Vientikartta

Figen: pieni toimija - isot mahdollisuudet! Suomalaiset sikageenit kiinnostavat ainutlaatuisuudellaan maailmalla.

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 81
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

» Tietosuojakäytäntö