Hae sivustolta

Karjuasema

Figen Oy

Figen Oy on MMM:n valtuuttama, suomalainen sianjalostusyritys, joka vie yli 100-vuotiasta suomalaista sianjalostusta eteenpäin. Figen on Snellmanin Lihanjalostus Oy:n tytäryhtiö ja näin osa Snellman-konsernia.

Emoyhtiö Snellmanin Lihanjalostus on vuonna 1951 Pietarsaareen perustettu perheyhtiö. Snellmanin veljekset totesivat, että makkara pitää tehdä itse, jos haluaa hyvää. Perheyrityksen matka kohti parempaa jatkuu edelleen – samoja periaatteita noudattaen.

Lue lisää Snellmanin Lihanjalostuksesta
Lue lisää Snellman-konsernista

Aidosti terve, hyvinvoiva ja tehokas possu

Snellmanin Lihanjalostuksen aktiivinen rooli sianjalostuksessa alkoi 1990-puolivälissä, kun Sikojen kantakoesäätiö perustettiin, ja Snellman liittyi säätiöön. Tavoitteena oli silloin tehostaa maan lukuisten kantakoeasemien toimintaa. 2000-luvun alussa liha-alan yhteinen panostus suomalaisen sianjalostuksen eteen kuitenkin hajaantui. Turvatakseen mahdollisuuden jalostaa kotimaisia sikarotuja, Maatiaista ja Yorkshireä, mm. Snellman, kotieläinjalostusosuuskunta Faba ja sianjalostajat perustivat Suomen Sianjalostus Oy:n. Suomen Sianjalostus Oy toteutti uuden sianjalostusaseman rakennushankkeen Längelmäelle vuonna 2006.

Vuonna 2010 Snellmanin Lihanjalostus osti koko Faba Sika Oy:n osakekannan ja varmisti suomalaisen sikagenetiikan kehityksen tulevaisuudessa. Yrityskaupan myötä Snellmanille siirtyi vastuu perinteikkäästä sianjalostustoiminnasta ja sen tulevaisuudesta.

Tasapainoinen jalostusohjelmamme kertoo vastuullisuudesta: genetiikassamme ei maksimoida tai osaoptimoida yksittäisiä ominaisuuksia muiden kustannuksella. Haluamme tuottaa kokonaistaloudellisuutta ja kannattavaa toimintaa kaikille asiakkaillemme – tämä toteutuu aidosti terveiden ja hyvinvoivien porsaiden ansiosta.

Maailman suomalaisin possu

Figen jalostaa kolmea linjaa

Figenillä on jalostusohjelma kolmelle linjalle: Matriarkka-emälinjat, Figen Maatiainen ja Figen Yorkshire sekä synteettinen Muskeli-isälinja. Jalostusohjelman tärkeimmät resurssit ovat oma Muskeli-emakkosikala ja karjuasema Kauhavalla, testiasema Längelmäellä sekä jalostussikaloiden kanssa muodostuva Matriarkka-nukleusverkosto.

Nukleusverkosto
Lue lisää eläinaineksestamme

Jalostustyön kivijalkana toimii laaja ja luotettava tiedon keruu. Laajan tiedonkeruun ja luotettavan jalostusarvostelun ansiosta tunnemme jokaisen sikamme perinnöllisen tason ominaisuuksissa, joita mittaamme ja parannamme. Tiedot jalostusarvostelun pohjaksi kerätään nukleusjalostus- ja porsastuotantotiloilta sekä omalta testiasemaltamme Längelmäellä. Tärkein tilatietojen tietolähde on oma porsastuotannon seurantaohjelmamme PossuNet.

Lue lisää geneettisistä tuloksistamme

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 81
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

» Tietosuojakäytäntö