Hae sivustolta

Maatiaispossu 01

Eläinten terveys

  Suomen hyvään eläinterveyteen on syynsä. Pidämme huolen siitä, että sikojen elinolosuhteet ovat hyvät, siat saavat virikkeitä, ruokimme ne asianmukaisella rehulla, pidämme sikalat siisteinä ja panostamme päättäväisesti eläinten ennaltaehkäisevään terveydenhoitotyöhön.

  Eläinten terveys Suomessa on ainutlaatuisen hyvä - käytännössä sioissamme ei ole vaarallisia tartuntatauteja. Suomessa ei ole koskaan ollut eläintauteja kuten PRRS, ASF, SVD ja PED. TGE:n osalta Euroopan Unioni on myöntänyt Suomelle lisätakuut (48/94/COL).

  Ruokaviraston virallinen tautivapaustodistus tästä linkistä:

  Ennaltaehkäisy

  Suomen ja Figenin ketjun poikkeuksellisen hyvä eläinterveystilanne on pitkän ja systemaattisen yhteistyön tulos. Toimivan yhteistyön osapuolia ovat alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden sidosryhmät, niin viranomaiset kuin elinkeinon vuonna 1994 perustama Eläinten Terveys ETT ry. ETT ry:n jäseninä ovat Suomen teurastamot, meijerit ja munapakkaamot.

  ETT:n keskeisiä tehtäviä ovat mm. tuotantoeläinten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kansallisen eläinten terveydenhuolto-ohjelman avulla ja eläinten ja rehujen tuonnin ohjaus siten, että riskit hallitaan.

  ETT ylläpitää kansallista SIKAVA -järjestelmää, joka seuraa sikojen terveystilannetta. SIKAVA jaottelee sikalat kolmeen ryhmään terveydenhuollon statuksen perusteella: Perustaso, Kansallinen taso ja Erityistaso. Kaikki Figenin yksiköt ja nukleus-jalostustilat ovat näistä korkeimmalla, eli erityistasolla.

  Antibioottien vähäinen käyttö

  Suomessa antibiootteja käytetään huomattavasti muuta Europpaa vähemmän. Sioille ei anneta antibiootteja varmuuden vuoksi tautien ennaltaehkäisyyn tai kasvun parantamiseen. Sikoja hoidetaan antibiooteilla ainoastaan eläimen ollessa sairas ja lääkkeiden käyttö on eläinlääkärin valvonnassa.

  Sikaloiden terveysluokitusrekisteri Sikava
  Eläinten Terveys ETT ry
  MMM / Eläimet ja kasvit

  Figen Oy

  Pääkonttori

  Kuusisaarentie 1

  68600 PIETARSAARI

  Puh: 06 786 6111

  info@figen.fi

  » Lisää yhteystietoja

  Karjuasema

  Pykärintie 15
  62395 PETTERINMÄKI

  Muskelisikala

  Pykärintie 81
  62395 PETTERINMÄKI

  KAUHAVA

  Längelmäen testiasema

  Mettisuontie 49
  35400 LÄNGELMÄKI

  » Tietosuojaseloste