Hae sivustolta

Figen Logotype

KASU – Karjusuunnittelu Matriarkka-emakoille

Figen on syksyllä 2019 tuonut itseuudistajien riemuksi uuden työkalun: KASU – karjusuunnittelupalvelun Matriarkka-emakoiden uudistukseen. Uusi työkalu poimii perinnöllisesti parhaat emakot ja tekee niille karjuvalinnan puolestasi. Siemennyssuositukset näet säännöllisesti päivittyvällä PossuNet listalla.

Jalostusohjelman apuna on jo pitkään hyödynnetty niin sanottua ’Optimal Contribution Selection’ -teoriaa, missä jalostusohjelmaa optimoidaan sekä sukusiitoksen hallinnan että perinnöllisen edistymisen maksimoinnin kautta. Nyt samaa ohjelmistoa on kehitetty itseuudistajien tarpeisiin sopivaksi.

Käytännössä sovelluksen käyttöönotto tilatasolla tarkoittaa sitä, että Figenin jalostusneuvojan kanssa käydään tilakohtainen uudistussuunnitelma lävitse. Valittu strategia päivitetään tarpeen mukaan, mutta periaatteessa kyseessä on kertaluontoinen tehtävä. Joka tapauksessa uudistusstrategian perusteella ohjelmalle syötetään kuukausittainen kantaemojen- ja hybridien uudistustarve. Nämä parametrit sitten toimivat pohjana emojen poiminnassa ja siemennyssuositusten analysoinnissa.

Analyysin tulokset – eli säännöllisesti päivittyvät siemennyssuositukset – ovat nähtävänä PossuNet listoina. Suositeltavaa on tarkistaa siemennyssuositukset ennen siemennystilausta: analyysi optimoidaan aina käytettävissä olevan tiedon perusteella. Ja meillä jalostusketjussa tietoa kertyy koko ajan luotettavan arvostelun tueksi.

KASU kuvamix

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 101
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

Figen Halsua

Venetjärventie 65
69510 HALSUA

» Tietosuojakäytäntö