Hae sivustolta

Figen Logotype

Uusi MP-SISU 2020

MP-SISU on suunnitelma tilan emakkoaineksen uudistamiseen. Sen tavoitteena on korvata tuotannosta poistuvat vanhat tai tuotokseltaan heikot emakot karjan nykyistä geneettistä tasoa paremmilla eläimillä.

Emakkokannan uudistamisen suunnitteluun tarvitaan tietoa emakoiden Matriarkka (MA) -indeksistä ja tuotoshistoriasta. Nämä tiedot uusi MP-SISU 2020 hakee PossuNetin tietokannasta, napin painalluksella. Tiedonhaun automatisointi on ollut neuvojien toivoma uudistus.

SISU 2020 -pohja hakee ensikoiden ja emakoiden MA-indeksit ja tuotostiedot. Siis ne tiedot, jotka ovat PossuNetin Eläinaines-sivulla. SISUssa näkyy myös eläimen tuotantovaihe. Onko se ensikko, jota ei ole vielä tiineytetty, vai vieroitettu, siemennetty tai porsinut emakko ja arvio seuraavan tapahtuman ajankohdasta. Tulevien tapahtumien ajankohta lasketaan käyttäen tilan Possu-Netin asetuksiin tallentamia arvoja ensikon tiineytysiästä, tiineysajasta, porsaiden vieroitusiästä ja ajasta vieroituksesta siemennykseen.

Neuvoja käy läpi tilan emakoiden tuotantotulokset ja MA-indeksit, ja laskee uudistuseläinten tarpeen. Tarvelaskelman pohjana käytetään vuosiraportin tuloksia. Kun MP-SISU on valmis, kantaemot ja karsittavat emakot siirretään omille listoilleen.

Ota MP-SISU 2020 aktiivikäyttöön ja hyödyksi porsastuotannon kehittämisessä!

Porsas pystykuva

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 101
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

Figen Halsua

Venetjärventie 65
69510 HALSUA

» Tietosuojakäytäntö