Sök på webbplatsen

Figen Logotype

Nya MP-SISU 2020

MP-SISU är en rekryteringsplan för gårdens suggmaterial. Målsättningen är att ersätta gamla, utmönstrade eller produktionsmässigt svaga suggor med djur på bättre genetisk nivå.

För att planera förnyelsen av suggbeståndet behöver man suggornas Matriarkka (MA)-index och deras produktionshistoria. Dessa uppgifter hämtar nya MP-SISU 2020 från PossuNets databas med ett knapptryck. Automatiseringen av informationshämtningen har varit en av rådgivarna önskad förnyelse.

SISU 2020-bottnet hämtar MA-index och produktionsinformation om gårdens gyltor och suggor. Det vill säga de uppgifter som finns på PossuNets Djurmaterial-sida. I SISU syns också i vilket produktionsskede djuren är. Är det en betäckningsfärdig gylta, sugga för avvänjning, inseminering eller grisning samt uppskattad tidpunkt för nästa skede. Kommande händelser räknas från de inställningar gården matat in i PossuNet gällande ålder för första dräktighet, dräktighetstid, grisarnas avvänjningsålder och tid från avvänjning till inseminering.

Rådgivaren går igenom information och räknar behovet av nyrekrytering. Beräkningen baserar sig på årsrapporten. När MP-SISU-planen är färdig flyttas gyltmödrarna och utmönstrade suggor till separata listor.

Ta MP-SISU 2020 i aktivt bruk och få nytta i utvecklingen av smågrisproduktionen!

Porsas pystykuva

Figen Ab

Huvudkontor

Granholmsvägen 1

68600 JAKOBSTAD

Tfn: 06 786 6111

info@figen.fi

» Fler kontaktuppgifter

Galtstationen

Pykärintie 15

62395 PETTERINMÄKI

Muskelisvinhuset

Pykärintie 101

62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäki teststation

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

FIgen Halsua

Venetjärventie 65
69510 HALSUA

» Integritetspolicy