Hae sivustolta

Figen Logotype

Suomalaiset karjut Puolassa

Suomalaista genetiikkaa on nyt saatavana Puolan suurimmalta karjuasemalta. Figen on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen, jonka mukaan karjuasemalle toimitetaan 125 karjua. Myös Figenin jalostusohjelma on rekisteröity Puolassa.

Yhteistyö sinetöityi viime kesänä, kun asiakas kävi Längelmäen testiasemalla ja ensimmäiset 24 karjua toimitettiin Puolaan syyskuussa 2019. Toinen erä, 39 toimintavalmista karjua lähti Puolaan 18.5.2020. Toimitus sujui ongelmitta, vaikka koronapandemia aiheutti hieman ylimääräistä jännitystä. Asiakkaan ensimmäiset kommentit karjuista olivat myönteisiä.

Suomalaisesta genetiikasta on tullut viime vuosina mielenkiintoinen vaihtoehto Puolassa. Asiakkaat etsivät tehokkaampaa ja laadukkaampaa genetiikkaa. Puolalaisessa sikataloudessa arvostetaan hyvää eläinterveyttä, kestävyyttä, laatua ja suorituskykyä, vientipäällikkö Johanna Kylä-Lassila kertoo. Vuoden alussa Figenillä oli useita projekteja eri asiakkaiden kanssa, mutta niitä on jouduttu siirtämään maaliskuussa puhjenneen koronapandemian vuoksi. 140 maatiais-ensikon toimitus peruuntui viime hetkellä, kun rajat sulkeutuivat, eikä kaikille osapuolille turvallisesta kuljetuksesta ollut vielä tietoa.

Puolalaiselta karjuasemalta kehutaan Figenin karjujen hyvää tuottavuutta ja siemenen hyvää laatua. Kiinnostus kasvaa myös Muskeli-isälinjan karjuihin.

Vienti Puolaan toukokuu 2020

Figen Oy

Pääkonttori

Kuusisaarentie 1

68600 PIETARSAARI

Puh: 06 786 6111

info@figen.fi

» Lisää yhteystietoja

Karjuasema

Pykärintie 15
62395 PETTERINMÄKI

Muskelisikala

Pykärintie 101
62395 PETTERINMÄKI

KAUHAVA

Längelmäen testiasema

Mettisuontie 49
35400 LÄNGELMÄKI

Figen Halsua

Venetjärventie 65
69510 HALSUA

» Tietosuojakäytäntö